Hrachová kaša s restovanou cuketou
Autor receptu: patincatsomekitchen
Hrachová kaša – môže znieť trochu nezáživne, no je to delikatesa. Už len kvôli jednoduchosti sa ju oplatí pripraviť.
Ak budete recept skúšať, určite nevynechajte cuketu, pridáva kaši krásnu sviežosť. Mňam!
http://www.patincatsomekitchen.com/hrachova-kasa
Postup
- Hrach namočte vopred, stačia 2 hodiny.
- Vodu zlejte, hrach preložte do veľkého hrnca a varte na miernom plameni až do odparenia vody. Hrach netreba ničím zahusťovať, treba byť trpezlivý a počkať, kým sa voda odparí.
- Keď je kaša hotová, na panvici opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme hrachovú kašu a premiešame. Dobre osolíme, hrach znesie veľa soli.
- Cuketu pokrájame na kolieska, osolíme, posypeme mletou paprikou a orestujeme na panvici.
- Podávame s čertvo pripravenou cuketou.