Hrachová kaša s restovanou cuketou

Autor receptu: patincatsomekitchen

Hrachová kaša – môže znieť trochu nezáživne, no je to delikatesa. Už len kvôli jednoduchosti sa ju oplatí pripraviť. Ak budete recept skúšať, určite nevynechajte cuketu, pridáva kaši krásnu sviežosť. Mňam!
http://www.patincatsomekitchen.com/hrachova-kasa

Postup

  1. Hrach namočte vopred, stačia 2 hodiny.
  2. Vodu zlejte, hrach preložte do veľkého hrnca a varte na miernom plameni až do odparenia vody. Hrach netreba ničím zahusťovať, treba byť trpezlivý a počkať, kým sa voda odparí.
  3. Keď je kaša hotová, na panvici opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
  4. Pridáme hrachovú kašu a premiešame. Dobre osolíme, hrach znesie veľa soli.
  5. Cuketu pokrájame na kolieska, osolíme, posypeme mletou paprikou a orestujeme na panvici.
  6. Podávame s čertvo pripravenou cuketou.