Hrachová a zemiaková kaša s domácim údeným

Autor receptu: marianna76

Táto kombinácia a dochutená hrachová kaša chutila mojim chlapom viac ako som myslela. Aj keď bez údeného, ale budem robievať častejšie.

Suroviny

Postup

  1. Údené mäso - bravčový orech - nám vyúdil sused doma pekne pomaly.
  2. Hrachová kaša: Hrach žltý lúpaný som namočila na noc do vody. Na druhý deň som varila hrach v druhej vode, pridala soľ, ml.čierne korenie, cesnak podľa chuti. Po uvarení som dobre premixovala ponorným mixérom. Môže sa odliať trochu vody, aby sme pridali na zriedenie. Ja som mala viac vody a keďže bol hrach i po rozmixovaní riedky, zahustila som solamylom. Prevarila a po odstavení pridala majoránku a dochutila.
  3. Do zemiakovej kaše pridávam mlieko a dobre pretlačím a ešte prejdem ručným mixérom , v ktorom mám metličky, aby kaša bola taká nadýchaná. Mixujem aj 5 minút. Môžeme cibuľu nakrájať na drobno a opražiť do sklovita. Hodí sa na vrch kaše.
  4. mne stačia iba kaše, bez cibule a mäsa