Hrachorová kaša

Autor receptu: alena45

Na Nový rok máme jesť šošovicu, aby sme boli bohatí. No dnes, v čase krízy bude potrebnejšie asi väčšie zrno. Recept uverejňujem so súhlasom autora z iného webu. Robila som túto kašu minulý rok a teraz si idem namočiť hrachor na zajtrajší veľký deň.

3
porcie
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred si namočíme hrachor. Na druhý deň ho dáme variť do mierne osolenej vody. Keď je polomäkký, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka. Môžeme variť aj zvlášť.
  2. Vodu zlejeme, nie úplne, odoberieme hrachor na ozdobu, pridáme trochu masla a zmixujeme ponorným mixérom.
  3. Dochutíme soľou, upravíme na tanierik a ozdobíme opečenou klobáskou, celými uvarenými hrachormi a opečenou cibuľkou.