Hovädzie zadné s hlivou a kari korením
Autor receptu: stacy77777
Recept je zvolený z náhodných surovín,ktoré zostali v chladničke.
6 porcií |
30 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Z jarnej cibuľky odkrojíme bielu časť a nakrájame na kolieska. Dáme zľahka osmažiť na olivovom oleji.
- Pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso,prudšie opečieme,podlejeme vodou s troškou alkoholu. Dusíme asi 50minút.
- Keď je mäso takmer mäkké,pridáme hlivu ustricovú a ďalej dusíme.
- Potom pridáme zeleninu nakrájanú na kocky a pretlačený cesnak.
- Keď je všetko do mäkka udusené, pridáme nakrájanú vňať koriandra a cibuľky,pridáme kari korenie a soľ podľa vlastnej chuti. Necháme ešte takých 5 minút podusiť.
- Podávame s ľubovoľnou prílohou- zemiaková kaša, ryža, ryžové rezance, cestoviny,hranolky. Prajem dobrú chuť !