Hovädzie zadné s hlivou a kari korením

Autor receptu: stacy77777

Recept je zvolený z náhodných surovín,ktoré zostali v chladničke.

6
porcií
30 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z jarnej cibuľky odkrojíme bielu časť a nakrájame na kolieska. Dáme zľahka osmažiť na olivovom oleji.
  2. Pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso,prudšie opečieme,podlejeme vodou s troškou alkoholu. Dusíme asi 50minút.
  3. Keď je mäso takmer mäkké,pridáme hlivu ustricovú a ďalej dusíme.
  4. Potom pridáme zeleninu nakrájanú na kocky a pretlačený cesnak.
  5. Keď je všetko do mäkka udusené, pridáme nakrájanú vňať koriandra a cibuľky,pridáme kari korenie a soľ podľa vlastnej chuti. Necháme ešte takých 5 minút podusiť.
  6. Podávame s ľubovoľnou prílohou- zemiaková kaša, ryža, ryžové rezance, cestoviny,hranolky. Prajem dobrú chuť !