Hovädzie mäso

Hovädzie vo vlastnej šťave s kôprovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Takýto obed sme mali po dlhšej dobe. Množstvo surovín závisí od toho, koľkých hladošov potrebujeme zasýtiť.

Postup

  1. Hovädzie vo vlastnej šťave: Hovädzie mäso umyjem a nakrájam na kocky. Na oleji opražím nakrájanú cibuľu, trochu celej rasce. Potom spením trochu mletej červenej sladkej papriky a pridám nakrájané mäso. Orestujem, podlejem vodou a prikryté za občasného miešania dusím. Osolím, okorením. Keď je mäso mäkké, vydusím vodu, aby mäso ostalo len vo vlastnej šťave.
  2. Kôprová omáčka: Z oleja a hladkej múky spravím svetlú zapražku, ktorú zalejem mliekom a bešamel varím za stáleho miešania na miernom plameni cca 50 minút. Pridám sušený kôpor - asi po 40 minútach varenia, po chvíli smotanu a nechám prevrieť. Následne osolím, osladím cukrom a keď omáčka zovrie, pridám ocot. Miešam a nechám prevrieť. Zjemním ešte maslom.
  3. Fajnový obed máme hotový. Dnes bola príloha parená knedľa.