Hovädzie mäso

Hovädzie trhané s cibuľovo-horčicovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Pomaly varené mäso s omáčkou lahodnej chuti.

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme, zeleninu očistíme a dáme si zovrieť vodu.
  2. Do vriacej vody vložíme mäso, pridáme zeleninu, soľ a korenie. Varíme do úplného zmäknutia mäsa. Ja som to premiestnil do pomalého hrnca a nechal 6 hodín na LOW.
  3. Uvarené mäso vyberieme a vidličkou roztrháme na vlákna. Vývar odložíme.
  4. Na troche masti opečieme na drobno nakrájanú slaninu, pridáme cibuľu a restujeme do zlatista. Miešame aby cibuľa neprihorela, trvá to asi 20 minút.
  5. Do cibule pridáme 2 PL hladkej múky, opražíme, a zalejeme vývarom z mäsa, podľa potreby a hustoty. Pomaly varíme asi 20 minút.
  6. Smotanu zmiešame s horčicou, pridáme do omáčky, ochutíme mletým korením a ešte chvíľu povaríme.
  7. Vznikne nám omáčka lahodnej chuti, ktorú vďaka silnému vývaru ani netreba dochucovať, maximále podľa chuti soľou.
  8. Podávame s knedľou, alebo inou vhodnou prílohou ako je ryža, zemiaky, alebo cestovina