Hovädzie plátky v pikantnej čokoládovej omáčke s chilli (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Keď som pred rokom videla na ATV Lacibácsiho variť toto jedlo, pousmiala som sa a pomyslela som si, že ľudia už fakt nevedia, čo vymyslieť od roztopaše...ale nedalo mi to, stále ma tento recept rušil a nemohla som na to nijako zabudnúť..a tak som ho dnes veru vyskúšala...môj poznatok? no niečo neuveriteľne výborné...

4
porcie
130 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso som pokrájala na hrubšie plátky...osušila a obalila v hladkej múke z oboch strán...na rozohriatej masti som plátky opiekla...
  2. do rajnice som zliala výpek a pokrájala do neho cibuľu...opiekla a pridala som paradajkový pretlak..
  3. pridala som 2 lyžice balzamikový ocot, víno, soľ , mleté čierne korenie a pridala som hovädzí vývar.../práve sa mi varila polievka na sporáku z hovädzieho rebra/ toto všetko som nechala zovrieť...
  4. do hotovej pripravenej šťavy som vložila hovädzie plátky...varila na úplne slabom plameni a iba raz som mäso počas dusenia podliala troškou vývaru...mäsko sa dusilo 120min..
  5. hotové mäkké mäsko som vybrala z omáčky...nastrúhala som čokoládu a polámala do nej kúsky chilli papričky..
  6. nastúhanú čokoládu s chilli som dala do omáčky a nechala prejsť varom..
  7. mäso som vrátila do omáčky a iba minútku nechala , aby sa spolu skamarátili chute...
  8. k tomuto skvelému mäsku som podávala penne...nabrala na taniere, ozdobila chilli , pomarančom, limentkou a petržlenovou vňaťkou...prajem vám dobrú chuť..