Hovädzie na zelenine s ryžou

Autor receptu: perinbabba

Tento recept ma tiež naučil muž. Pre mňa bude mať vždy zvláštny význam - manžel mi ho uvaril, keď som sa vrátila z pôrodnice so synom.

Postup

  1. Cibuľku osmažíme na oleji. Keď je "do sklovita" pridáme cesnak. Mäsko nakrájame (podľa chuti buď na plátky alebo kocky). Pridáme soľ, bobkový list, čierne korenie mleté a nové korenie celé. Zalejeme vodou tak aby zakrylo mäso. Ja varím väčšinou v tlakovom hrnci. Zakryjem ho, nechám na najsilnejšom "ohni". Keď začne "syčať" znížím stupeň tak na polovicu. Takto to dusím cca 40 minút.
  2. Umyjeme a ošúpeme zeleninku. Nakrájame na plátky (alebo opäť podľa chuti) a po 40 minútach pridáme k mäsu spolu s petržlenovou vňaťou (to ale netreba ... len ja ju v poslednom čase pchám skoro všade ... okrem bábovky ... zatiaľ). Ak treba zalejeme troškou vody. Dusíme ešte cca 10 minút. Podávame s ryžou ... mimochodom aj tam dávam petržlenovú vňať :-))))
  3. Tipy alebo vychytávky ... Dnes som sa rozhodla pridať aj šampiňóny a hrášok ... dobrotkaaaaa