Hovädzie hocičo so zemiakovo-mrkvovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: tutikompoty

Sám neviem ako toto nazvať :) Skrátka som dal dokopy suroviny, ktoré mi veľmi chutia s kašou (dostal som super tip) a vzniklo toto. Mäsko bola hovädzia kližka (močing) od lokálneho dodávateľa :) farma Fénix

15 minút
príprava
105 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Surovín je síce dosť, ale cena celého jedla nie je enormne vysoká a výsledný efekt príjemne prekvapí :)
  2. Na masle si speníme nahrubšie nakrájanú cibuľku, ktorú osolíme. Pridáme do stredu horčičné semienka a chvíľu popražíme. Pridáme lyžicu bieleho cukru a spravíme si karamel. Pozor aby to nezhorelo, miešame.
  3. Na cibuľu si dáme hovadcie mäsko nakrájané na kúsky (cca 2 x 2 cm). Necháme mäsko zatiahnuť, podlejeme vínom a necháme dusiť cca 5 minút. Následne pridáme bobkové listy.
  4. S bobkovým listom mäsko dusíme cca 10 - 15 minút. Následne pridáme nákrajaný petržlen, mrkvu, obe konzervy paradajok a pridáme hovädzí vývar (mal som len z bujónu :/).
  5. Celé "hocičo" dusíme/varíme v hrnci presne toľko čo je dole na hodinách :) Po tej dobe bolo už mäsko urobené a mäkké.
  6. Zemiakovú kašu si spravíme jednoducho. Do osolenej vody dáme variť zemiaky a mrkvu (cca 15 - 20 minút od vretia). Zatiaľ si spravíme slaninku, ktorú si opražíme na panvici bez oleja. Pokrájame ju na menšie a pridáme ju k uvareným zemiakom a mrkve spolu s pusteným maslom, soľou a bylinkami. Zmixujeme tyčovým mixérom, alebo už ako robíte kašu, a na koniec si pridáme pol kelímka kyslej smotany a vmiešame to do kaše. Hotovo a môžeme servírovať :)