Hovädzie dusené na čiernom pive
Autor receptu: 2010
Vzdy sme doma robili hovadzie len tak tradicne s vodou ked tak sme najviac pridali
cervene vino.Minuly tyzden sme robili klobasy na hnedom pive a vysledok bol
vyborny.Tak som spravil vyskum a pomocou Googla som prisposobil tento tradicny
irsky recept s ciernym pivom a som si pozical trik ako maso zamucit a pridat
pomarancovy dzus on Nigelli.Komu vadim ze nam diakritiku nech necita.Ale bolo to aj tak
super to pivo zreaguje s masom ktore sa uplne rozpadavalo a robi vybornu hustu
omacku.
4-6 porcie |
25 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup
- Lacne hovadzie maso odblanine a nakrajame na kocky cca 2 cm.
Do sa igelitoveho sacku si dame zmes muky a cierneho, noveho korenia a papriky a premiesame.
Pridame maso nakrajane na kocky a poriadne popretriasame.Tym obalime maso perfektne a rychlo. Vyberieme polozime na velke sitko a otrasieme zvysnu muku. Odlozime
- Nakrajame si cibulu , cesnak ,cerstvy zazvor , anglicku slaninu a mrkvu a vsetko spolu rychlo cca 5 minut opecieme na troche oleja.
- Na rozohriatom oleji dame oprazit-zatiahnut obalene maso, treba ho davat po davkach aby sa nam nezacalo dusit.
- Vsetko prelozime do vacsieho hrnca a pridame stavu z jedneho pomaranca
- Do vypeku v pekaci pridame rozrobene paradajkove pyre v hrnceku vody a lyzicku stiplavej anglickej horcice ( podobne ako slovenska chrenova ).Vareskou zoskriabeme zo dna a prehrejeme a pridame do hrnca s masom.
- My sme mali cerstve bylinky zo zahrady( tymian a bobkovy list ) ale susene su tak isto perfektne.
- A to najlepsie nakoniec dobre irske cierne pivo Guinness, .
Ked sa vsetko zacalo varit plamen sme znizili skoro na minimum a nechali pomalicky dusit klasicky ziadna kuchta cca 2 1/2 hodiny, pridali trocha vody ked bolo treba.
To pivo urobilo zazraky, vyskusajte uvidite- ochutnate.
- Servirovali sme s dvojfarebnym pyre , biele klasicke a oranzove zo sladkych zemiakov s pazitkou.