Hovädzie dusené na čiernom pive

Autor receptu: 2010

Vzdy sme doma robili hovadzie len tak tradicne s vodou ked tak sme najviac pridali cervene vino.Minuly tyzden sme robili klobasy na hnedom pive a vysledok bol vyborny.Tak som spravil vyskum a pomocou Googla som prisposobil tento tradicny irsky recept s ciernym pivom a som si pozical trik ako maso zamucit a pridat pomarancovy dzus on Nigelli.Komu vadim ze nam diakritiku nech necita.Ale bolo to aj tak super to pivo zreaguje s masom ktore sa uplne rozpadavalo a robi vybornu hustu omacku.

4-6
porcie
25 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Lacne hovadzie maso odblanine a nakrajame na kocky cca 2 cm. Do sa igelitoveho sacku si dame zmes muky a cierneho, noveho korenia a papriky a premiesame. Pridame maso nakrajane na kocky a poriadne popretriasame.Tym obalime maso perfektne a rychlo. Vyberieme polozime na velke sitko a otrasieme zvysnu muku. Odlozime
  2. Nakrajame si cibulu , cesnak ,cerstvy zazvor , anglicku slaninu a mrkvu a vsetko spolu rychlo cca 5 minut opecieme na troche oleja.
  3. Na rozohriatom oleji dame oprazit-zatiahnut obalene maso, treba ho davat po davkach aby sa nam nezacalo dusit.
  4. Vsetko prelozime do vacsieho hrnca a pridame stavu z jedneho pomaranca
  5. Do vypeku v pekaci pridame rozrobene paradajkove pyre v hrnceku vody a lyzicku stiplavej anglickej horcice ( podobne ako slovenska chrenova ).Vareskou zoskriabeme zo dna a prehrejeme a pridame do hrnca s masom.
  6. My sme mali cerstve bylinky zo zahrady( tymian a bobkovy list ) ale susene su tak isto perfektne.
  7. A to najlepsie nakoniec dobre irske cierne pivo Guinness, . Ked sa vsetko zacalo varit plamen sme znizili skoro na minimum a nechali pomalicky dusit klasicky ziadna kuchta cca 2 1/2 hodiny, pridali trocha vody ked bolo treba. To pivo urobilo zazraky, vyskusajte uvidite- ochutnate.
  8. Servirovali sme s dvojfarebnym pyre , biele klasicke a oranzove zo sladkych zemiakov s pazitkou.