Hovädzia sviečková

Autor receptu: majuskam

5
porcií
20 minút
príprava
60-90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté mäso krížom dobre prešpikujeme slaninou a mrkvou dobre nakoreníme a osolime. Na prudkom oleji osmažíme aby sa vytvorila kôrka aby zostalo mäso šťavnaté.
  2. V hrnci v ktorom budeme variť na kocky nakrájanú cibulu a slaninu osmažíme, pridáme na drobno nakrájanú mrkvu a ptržlen smažíme kým zelenina troška nezozlatne. Posipeme cukrom, pridáme horčicu a dobre zamiešame necháme chvíľku dusiť a pridáme ocot.
  3. Pridáme osmažené mäso aj s vípekom pridáme gulôčky korenia a bobkový list zalejeme vodou tak aby zakrívala mäso. Počas varenia sledujeme aby sa voda veľmi neodvarila.
  4. Ak je mäsko uvarené a mäkké vyberieme ho a dorobíme omáčku. Pridáme šťavu z pól citróna a mlieko s rozmiešanou múkou, pridáme kyslú smotanu a smotanu na varenie.
  5. Necháme dôkladne prevariť. Ak treba tak dochutíme soľou, smotanou aleo citrónom. Po dorobení omáčku rozmixujeme.