hovädzia roštenka v brusnicovo-vínovej omáčke

Autor receptu: morkapredatorka

Tento recept je zmes zopar receptov z internetu + moja fantazia, moj sposob pouzivania korenin a moj vyber vhodneho vina do tejto omacky :)

6
porcií
15 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso si nakrajame na tenke plátky, poriadne vyklepeme a cca hodinu ich marinujeme s rozmarínom a olejom. Plátky z jednej aj z druhej strany opecieme na prudkom ohni do zlatova v hlbokej panvici alebo v hrnci kde budeme aj potom varit omacku.
  2. Po opeceni vsetkych platkov do vypeku prilejeme este trocha oleja a nakrajanu cibulu ktoru posmazime. Nasledne do nej pridáme brusnice (ja som mala čerstve ale môžu byt sušené), klinčeky, bobkovy list, borievky a zalejeme vínom (ja som zvolila Cabernet s. chateau topolcianky 2011) a zalejeme aj krabickou paradajkoveho pyre.
  3. Omáčku osolíme, okoreníme a ked zovrie, pridáme do nej naspat to nase vopred oprazene maso v rozmarine :-). Varíme na slabom ohni cca 3 hodiny. Kým mäso nezmäkne. Ked je to vsetko hotové maso opäť vytiahneme z hrnca, omacku rozmixujeme ponornym mixerom, pridame lyzicku skorice, dochutime podla vlastnej chuti, pridame masko, nechame zovret a olala fajnovy obedik alebo vecera je na svete :)