Hovädzia roštenka s tarhoňou (fotorecept)

Autor receptu: pinpo

Tento recept mame radi všetci, tak sme si ho dali dnes,,, Dobru chut aj vam.

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušime a nakrajame na 1 cm platky. Na rozpalenom oleji si opečieme z obidvoch stran, pridame na drobno pokrajanu cibulu, pridame sol, čierne korenie, rascu, červenu papriku, horčicu 2 PL. Podlejeme trochou vody a dusime pod pokrievkou asi 1 h. Medzi dusenim podlievame vodou.
  2. Dusime, pokial nie je mäkke. Ked je mäkke, tak si dame do hrnčeka 1dl vody 2 PL hladkej muky a rozhabarkujeme a pridame k mäsu, nechame prevriet.
  3. Ako prilohu si pripravime tarhonu... Na troche oleja opražime tarhonu asi 5 min, pridame sol a podlejeme vriacou vodou tak, aby sme mali vodu 3 cm nad tarhonou a dusime do mäkka.
  4. Podavame z broskynou .....