Hovädzia roštenka na slaninke s mozaikovým knedlíkom

Autor receptu: izabella929

Veľlmi obľúbené jedlo. Robievam ho dosť často, pretože hovädzina je výborné mäsko a je dobre ho občas zaradiť do jedálnička..

180 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla,osušila a osmahla na lyžici oleja z oboch strán..vybral som z v ýpeku a výpek som si ponechala...na rajnicu som osmažila na malé kúsky pokrájanú slaninu...slaninu som vybrala a na masť zo slaniny som dala osmahnutú roštenku, chvíľku som ju podusila a pridala som k nej dna drobno pokrájanú cibuľku...chvíľku sa restovala, potom som pridala sol,rascu, korenie, červenú papriku a podliala vodou...doliala dom aj ten výpek..pomaly sa varila na malom ohni a občas som ju premiešala a pridala zase vodu...po hodine varenia som vymiešala vo vode 2 lyžice hladkej múky a pridala som ju k mäsu..
  2. Po zahustení a uvarení mäsa som ešte všetko dochutila a pridala štipku muškátového orieška...Pokial sa mäsko varilo, zamiesila som si cesto na knedlík..preosiala hladkú múku, polohrubú múku, pridala soľ a vykysnutý kvások...vymiesila som redšie cesto ako obvykle..pretože ešte ho zahustia rohlíky...na panvicu som dala pokrájané rohlíky na kolieska, pridala som k nim pokrájanú polku cibule a nechala som ich na malom ohni smažiť...musia mať takú svetlohnedú farbu aj cibuľka tak isto..pridala som všetko aj s olejom do cesta, dobre som premiešala.. vesto som posypala hladkou múkou a nechalôa vykysnúť...z cesta som vytvarovala valčeky,ktoré som parila na bielom plátne zakryté vandlíkom...
  3. Parili sa 20 minút , púotom som ich vybrala, vrch knedlíka som potrela olejom...Hotové jedlo som naservírovalôa na taniere...knedlíky sú krásne mazaikovité a úžasne ľahké...podávalôa som k tomu uhorkový šalát už z vlastnej úrody...dobrú chuť..