Hovädzia roštenka na horčici s tekvicovými semienkami

Autor receptu: izabella929

Sviatočný obed z hovädzej roštenky a na záver som ju posypala opečenými tekvicovými semienkami..

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädziu roštenku som umyla, osušila, pokrájala na plátky. Na panvicu som dala roztopiť masť a zoštenky som opiekla z oboch strán.Opečené mäso som osolila, potrela horčicou, okorenila a podliala malým množstvom teplej vody..mäso som zakryla pokrievkou a nechala pomaly dusiť za občasného podlievania malým množstvom teplej vody..pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu..nové zemiaky som ošúpala , pokrájala na kolieska a uvarila..uvarené som zmiešala so smotanou a posypala zelerovou vňaťkou..na panvici som opiekla tekvicové semienka..hotové mäso som uložila na taniere,uložila som smotanové zemiaky a mäso som posypala opraženými tekvicovými semienkami..prajem vám dobrú chuť..