Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Mala som ešte nožinu z highlandera, našla som na nete tento rcp: http://varimepaleo.sk/pomaly-pecene-hovadzie-maso-so-susenymi-paradajkami/, vzala som si ho ako inšpiráciu, trochu som pridala suroviny a zmenila postup.

6
porcií
40 minút
príprava
180 minút
na 140 °C

Postup

  1. Uvarila som si sušené huby, dala som suchohríby a lievik trúbkovitý 20 min. Mäso som nakrájala na plátky a prudko opekala na 1 PL masti na panvici z každej strany cca 2 min.
  2. Mäso som uložila do pekáča, v ktorom pôjde do rúry, osolila som ho a okorenila
  3. Do tej istej panvice som dala druhú PL masti a sprudka som restovala cibuľu nakrájanú na polkolieska asi 4 min., pridala som sušené paradajky nakrájané nadrobno a chilli džem
  4. Restovala som ešte asi 4 min.
  5. Cibuľu som dala do pekáča na mäso, do panvice som dala poslednú PL masti a sprudka opiekla šampiňóny s rozmarínom pár minút
  6. Opečené som pridala do pekáča, do panvice som naliala víno, nechala som kým chytí var, vypla, pomiešala a vyliala som do pekáča. Nakoniec som pridala varené huby aj s vývarom, celé som ešte osolila, pridala kúsok tymiánu a trochu saturejky. Dala som zakryté do rúry na 140°, myslela som, že tak na 4 hod., ale po troch bolo úplne mäkké. Takto to išlo do rúry...
  7. ...a takto z rúry, akosi málo šťavy tam zostalo, nabudúce dám viac vína aj vývaru
  8. A niečo farebné na záver :-)