Hovädzí tokáň

Autor receptu: anajka

Recept pochádza z Maďarska a mám ho z kalendára Gazdinka 1993.Mám v obľube hovädzie mäsko a tak som ho raz vyskúšala a rodine chutil natoľko,že už je recept zaradený medzi naše naj.

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso pokrájame na hrubšie rezance a prudko opečieme na rozohriatej masti.Pridáme nadrobno posekanú cibuľu,soľ,mleté čierne korenie.Opražíme,primiešame rozotretý cesnak,tlčený klinček,strúhaný muškátový oriešok a prikryté dusíme.
  2. Podľa potreby podlievame.Neskôr pridáme trošku mletej škorice,rajčinový pretlak a sterilizovaný hrášok.Podlejeme bielym vínom,mäsovým vývarom a dodusíme.Pre zvýraznenie chuti dáme aj trošku cukru.