Hovädzí tokáň
Autor receptu: anajka
Recept pochádza z Maďarska a mám ho z kalendára Gazdinka 1993.Mám v obľube hovädzie mäsko a tak som ho raz vyskúšala a rodine chutil natoľko,že už je recept zaradený medzi naše naj.
6 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso pokrájame na hrubšie rezance a prudko opečieme na rozohriatej masti.Pridáme nadrobno posekanú cibuľu,soľ,mleté čierne korenie.Opražíme,primiešame rozotretý cesnak,tlčený klinček,strúhaný muškátový oriešok a prikryté dusíme.
- Podľa potreby podlievame.Neskôr pridáme trošku mletej škorice,rajčinový pretlak a sterilizovaný hrášok.Podlejeme bielym vínom,mäsovým vývarom a dodusíme.Pre zvýraznenie chuti dáme aj trošku cukru.