Hovädzí steak
Hovädzí steak so zemiakmi v popole a s tymianovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Hovädziu sviečkovicu umyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájame na steaky.
- Steaky grilujeme na hovädzom tuku z každej strany asi 4 minúty. Potom steaky preložíme na plech, posypeme hrubozrnnou morskou soľou a drveným korením. Dopečieme ešte v rúre – asi 8 minút pri 180 stupňoch.
- Zemiaky v popole: Baby zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Keď sú mäkké, scedíme ich a schladíme. Opečieme na panvici s maslom do hneda. Popol urobíme tak, že seno dáme do veľkého ohňovzdorného hrnca a zapálime. Keď seno zhorí a zostane popol, zemiaky v ňom pováľame, aby sa obalili, alebo ich popolom poprášime. Dosolíme.
- Omáčka: Do hrnca dáme omáčku demi glace, sójovú omáčku, tymian a asi hodinu varíme na malom ohni, až získa
správnu omáčkovú konzistenciu. Na záver dosolíme podľa chuti a pridáme cibuľky.
|