Hovädzí steak

Hovädzí steak s pečenými zemiakmi a cherry paradajkami

Autor receptu: ivkasrecipes

Šťavnatý steak na masle a rozmaríne so sladkými cherry paradajkami a ako príloha chrumkavé opekané zemiaky.

2
porcie

Postup

  1. Umyté zemiaky so šupkou pokrájame na mesiačiky, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme korenie na pečené zemiaky a posypeme tymianom. Dáme piecť.
  2. Kým sa pečú zemiaky pripravíme mäso. Steak z hovädzej sviečkovice potrieme z oboch strán olivovým olejom, ochutíme morskou soľou a čiernym korením. Žiadne iné korenie nepridávame. Umyjeme si cherry paradajky a pripravíme cesnak.
  3. Na rozpálenú panvicu dáme steak a opekáme z každej strany približne 3 minúty (podľa toho aký chcete). Na panvicu priložíme 1/3 masla, čerstvý rozmarín, cherry paradajky a cesnak. Necháme nech sa všetky chute rozvinú. Roztopeným maslom môžeme steak popolievať.
  4. Keď je steak hotový podľa želania, stiahneme panvicu z platničky a prikryjeme alobalom, nech si chvíľu “oddýchne”.
  5. Steak podávame s pečenými zemiakmi a opečeným cesnakom s cherry paradajkami. Dobrú chuť.