Horniacka krkovička

Autor receptu: klaura

Tento recept mám už dávno ... viem, že bol z akéhosi časopisu a chutil celej rodine ... je pre tých, čo nemajú problém s cholesterolom a hmotnosťou ... ale veď raz za čas ... :))))

6-8
porcií
15 minút
príprava
60-90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezne, neklepať !, posolíme a pokoreníme.
  2. Potrieme horčicou a poukladáme ošúpanú a na koliečka nakrájanú pikantnú údenú klobásu.
  3. Posypeme nakrájaným cesnakom a cibuľou.
  4. Na vrch ešte rozsypeme razcu a grilovacie korenie. Podlejeme pivom, zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov.
  5. Pečieme 1 -1,5 hod. a posledných 20 minút odokryté. Podľa potreby dolievame pivo. Podávame so zemiakovou kašou a uhorkou. Ale chutilo nám aj s tarhoňou ... :)