Horiace kocky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Zákusok bol pripravený na moje meniny.Kedže som si ho vymyslela a všetkým veľmi chutil, meno nemal,tak som gratulantom dala za úkol vymyslieť meno.Padli rôzné návrhy,no najlepšie sa páčil návrh mojej nevesty,tak som ho použila.Napriek tomu aký má názov v tieto horúce dní,tak zákusok je veľmi lahodný ,šťavnatý a ľahký.Určite kto ho vyskúša,bude nad mieru spokojný.

30
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Najsamprv si urobím želatinu podľa návodu,s pridaním cukru a farbiva.je dobré si ju urobiť aj deň dopredu ,aby dobré stuhla.
  2. Bielky vyšľahám,pridám cukor,žltky a po zašľaháni zľahká zamiešam múku zmiešanú s kypr.práškom a zlatým klasom.Vylejem na pripravený plech,vystlaný papierom.Upečiem.
  3. Pripravím si sirup,tvaroh a nakrájam čokoládu.
  4. Uvarím si puding s mlieka,vanilkového pudingu a cukru,pridám cukor.
  5. S piškoty odstránim papier,vrch troch jemne narežem a potriem červeným lekvárom.Ja som použila čerešňový./Voliteľnosť ľubovoľná,podľa toho aký máte doma./
  6. Puding po uvarení rozdelím na polovicu a do ešte horúceho pridám čokoládu a miešam,kým sa celkom nerozpustí a nevstrebe do pudingu.Do druhej polovice dám tvaroh a zamiešam do pudingu.Podľa chutí ho ešte docukrím.
  7. Tmavý puding vylejem na piškotu potretú lekvárom,puding rozotriem na celý plat,
  8. na to poukladám v sirupe namačané piškoty a poukládam na celý koláč.Na piškoty rozotriem tvarohový puding a dám stuhnúť do chladu.
  9. Po stuhnutí vyšľahám šľaháčku a rozotriem na celý koláč rovnomerne.
  10. Koláč pokrájam najprv na úhľadné kocky a tak potok pokrájam želatinu na malé kocôčky a rozmiestním po celom koláči.
  11. Pri podávaní želatinka svieti ako plamienok,tak mi to bolo povedané,tak preto takýto názov.Výdorný ku kávičke.Dobrú chuť.