Horčicový pikant

Autor receptu: mariana1982

Rcp som dostala od známej ale som ho upravila po svojom, suroviny ostali, zmenila som len množstvo. Použitie: natrieť na chleba, ako pikant, na cestoviny, ako základ pod dusené mäso a už sa nemusí nič pridávať. Dávka je na 11 pohárikov ala 3 dcl.

Suroviny

Postup

  1. Rajčiny vopred zalejeme vriacou vodou a ošúpeme, vyhneme sa tak pasírovaniu zmesi. Cesnak samozrejme ošúpeme a nakrájame, papriku nakrájame nadrobno. MČK pridáme buď 1 kávovú lyžičku kopcom, alebo 2 zarovnané. Kto má rád štiplavé, pridá si feferónky. Pridáme ostatné suroviny a rozvaríme, až to začne voňať. Potom rozmixujeme tyčovým mixérom, dáme to pohárikov a sterilizujeme. Ja používam hnedý cukor a morskú soľ, ale kto nemá nech dá obyčajné. Tej horčice stačí ten malý sklenný pohár, t.j. presne 350g.