Hokkaidovo-hlivový guláš
Autor receptu: danda3
Mám peknú zásobu tejto tekvice, tak sa ju učím pripravovať na rôzne spôsoby a hlavne ma baví vymýšľať z nej nové recepty.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Dužinu z tekvice vydlabeme a dáme variť s vodou a troškou soli.
- Cibuľu osmažíme na oleji, pridáme rascu, opražíme, hlivu nakrájame na menšie kúsky, pridáme k cibuli a restujeme. Baklažán pokrájame na menšie kúsky, dáme do panvice a dobre ho orestujeme.
- Nakoniec pridáme uvarenú fazuľu, soľ a zalejeme vývarom z tekvice.
- Premiešame a nakoniec do hrnca vložíme pokrájanú tekvicu. Podľa potreby ešte dolejeme vývar alebo vodu. Dusíme cca 5 - 8 minút, treba vyskúšať, či je tekvica mäkká. Tekvicu som dala namiesto zemiakov, pretože tie nejem.
- Nakoniec dochutíme čili pastou a vňaťkou.
- Dobrú chuť.♥