Hokkaidovo-hlivový guláš

Autor receptu: danda3

Mám peknú zásobu tejto tekvice, tak sa ju učím pripravovať na rôzne spôsoby a hlavne ma baví vymýšľať z nej nové recepty.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dužinu z tekvice vydlabeme a dáme variť s vodou a troškou soli.
  2. Cibuľu osmažíme na oleji, pridáme rascu, opražíme, hlivu nakrájame na menšie kúsky, pridáme k cibuli a restujeme. Baklažán pokrájame na menšie kúsky, dáme do panvice a dobre ho orestujeme.
  3. Nakoniec pridáme uvarenú fazuľu, soľ a zalejeme vývarom z tekvice.
  4. Premiešame a nakoniec do hrnca vložíme pokrájanú tekvicu. Podľa potreby ešte dolejeme vývar alebo vodu. Dusíme cca 5 - 8 minút, treba vyskúšať, či je tekvica mäkká. Tekvicu som dala namiesto zemiakov, pretože tie nejem.
  5. Nakoniec dochutíme čili pastou a vňaťkou.
  6. Dobrú chuť.♥