Jablkový koláč

Hnetený krehký tvarohovo-jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Krehké cesto s dvomi plnkami sa určite oplatí upiecť.

30
porcií
50-55 minút
príprava
35-40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto. Múku hladkú, polohrubú a práškový cukor preosejeme, nastrúhame k nim maslo a pridáme zbytok surovín.
  2. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
  3. Tvaroh, vajíčko, cukor, citrónovú kôru a Gustin zmiešame. Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme kryštálovým cukrom, pridáme celú škoricu (drievka) a dáme na panvicu. Jablká krátko podusíme 5-7minút. Udusené necháme vychladnúť, vyberieme celú škoricu.
  4. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú a rozdelíme na dve časti. Jednu časť cesta rozvaľkáme, pomocou valčeka prenesieme na vymastený, posypaný múkou plech (29x39 cm).
  5. Na cesto navrstvíme tvarohovú plnku a jablkovú plnku.
  6. Rozvaľkáme druhú časť cesta, opatrne preložíme na plnku a popicháme vidličkou.
  7. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 35-40 minút. Po upečení koláč necháme vychladnúť, pokrájame, posypeme práškovým cukrom, podávame... Dobrú chuť.