Hlivový guláš
Hlivový guláš z lesa
Autor receptu: mitzy
V lete je najlepšie v lese a v lese sa
najlepšie varí guláš :)
6-9 porcií |
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Hlivu, mrkvu a zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame. Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobno. Nad pahrebu s ohníkom postavíme kotlík, nalejeme doň olej a po rozohriatí nasypeme cibuľu. Za občasného miešania a mierneho podlievania vodou z nej vymiešame mäkkú "kašičku", ktorá celý guláš vlastne zahustí. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak. Potom pridáme mletú papriku a premiešame, chvíľu dusíme spolu. Pridáme mrkvu a hlivu. Dusíme podliate trochou vody, miešame. Zalejeme vodou - najlepšie vriacou, pridáme soľ a čierne korenie. Guláš takto varíme na ohni cca hodinu. Guláš ochucujeme a ochutnávame priebežne vareškou. Potom pridáme zemiaky, ktoré stiahnu soľ, takže guláš znovu ochutnáme a dosolíme. Varíme ďalšiu slabú polhodinku. Na záver pridáme majoránku, aby nezhorkla chuť.
- Podávame s chlebom. Prajem dobrú chuť! ;) P.S.: Na druhý deň je guláš ešte lepší, lebo chute sa krásne prepoja.