Hlivový guláš s príchuťou leča
Autor receptu: arasidka
Milujem huby, a je jedno aké, len nech sú jedlé. Preto sa vždy poteším, keď môj manžel príde z rínku a prinesie čerstvé hlivy. Viem, že budú hody. Postup- Hlivy očistíme, nakrájame, speníme cibuľku ako na guláš, pridáme červenú papriku, zamiešame, nasypeme hlivy, znova zamiešame, jemne osolíme, okorením mletým korením,potom jemne podlejeme,dusíme asi hodinku. Potom prisypeme nakrájané papriky a rajčiny , nezabudneme aj na zemiačiky, ktoré tiež nakrájame.Pridáme trošku vody a zase necháme dusiť.
- Ak je všetko uvarené akurát, dokončujeme - ak je málo slané - prisolíme, pridáme majoránku, ak má niekto rád Vegetu, prisolí Vegetou a nakoniec upravujeme obsah šťavy, ak sa nám zdá, že jej je málo, do nádoby nalejeme vody toľko, aby z toho nebola polievka, do vody pridáme trošku hladkej múky, rozhabarkujeme a pridáme do hrnca, necháme zovrieť a hotovo. A nakoniec ochutnávame, dáme si trošku do misky, ak sa nám , že nášmu jazýčku niečo chýba, tak doložíme. Môjmu dzedkovi obyčajne chýba trošku toho čípeš, ak paprika nebola ostrá. Tak tam jednoducho ponorí nakladanú feferónku. Alebo si na tanieri "našroubuje " z koreničky trochu toho "chlapského".
A to je všetko.Dobrú chuť.
Jaaaj, nič sa nestane, ak náhodou nezoženiete hlivy, kľudne to uvarte z čerstvých šampionov.
|