Hlivový guláš s príchuťou leča

Autor receptu: arasidka

Milujem huby, a je jedno aké, len nech sú jedlé. Preto sa vždy poteším, keď môj manžel príde z rínku a prinesie čerstvé hlivy. Viem, že budú hody.

Suroviny

Postup

  1. Hlivy očistíme, nakrájame, speníme cibuľku ako na guláš, pridáme červenú papriku, zamiešame, nasypeme hlivy, znova zamiešame, jemne osolíme, okorením mletým korením,potom jemne podlejeme,dusíme asi hodinku. Potom prisypeme nakrájané papriky a rajčiny , nezabudneme aj na zemiačiky, ktoré tiež nakrájame.Pridáme trošku vody a zase necháme dusiť.
  2. Ak je všetko uvarené akurát, dokončujeme - ak je málo slané - prisolíme, pridáme majoránku, ak má niekto rád Vegetu, prisolí Vegetou a nakoniec upravujeme obsah šťavy, ak sa nám zdá, že jej je málo, do nádoby nalejeme vody toľko, aby z toho nebola polievka, do vody pridáme trošku hladkej múky, rozhabarkujeme a pridáme do hrnca, necháme zovrieť a hotovo. A nakoniec ochutnávame, dáme si trošku do misky, ak sa nám , že nášmu jazýčku niečo chýba, tak doložíme. Môjmu dzedkovi obyčajne chýba trošku toho čípeš, ak paprika nebola ostrá. Tak tam jednoducho ponorí nakladanú feferónku. Alebo si na tanieri "našroubuje " z koreničky trochu toho "chlapského". A to je všetko.Dobrú chuť. Jaaaj, nič sa nestane, ak náhodou nezoženiete hlivy, kľudne to uvarte z čerstvých šampionov.