Hlivový guláš s fazuľou

Autor receptu: danda3

Náš dnešný obed - jednoduchý, rýchly a hlavne sýty.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Na oleji speníme cibuľu, kto chce, môže pridať aj trošku slaninky, ale nemusí byť, potom pridáme na rezance nakrájanú hlivu, popražíme, pridáme soľ, rascu, čili papričku a mletú papriku. Zalejeme lečom a rajčinam. Dusíme cca 20 minút, potom pridáme kečup alebo pretlak, scedenú fazuľu (môže byť aj čerstvo uvarená), podľa potreby vodu, ale nesmie jej byť veľa. Necháme prevrieť a ak treba ešte dochutíme soľou, Nakoniec dáme vňaťku alebo majorán, môže byť aj cesnak, ja som ho už nestihla, tak nabudúce. Podávame s chlebom alebo pečivom.