Havana rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na víkendové maškrtenie som upiekla tieto rezy s ďalekej Kuby..neviem prečo sa tak volajú, nepátrala som..ale že sú vynikajúce je nesporné..

20
porcií
60 minút
príprava
1x12/1x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv som si pripravila cesto na kakaový korpus..celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny a vmiešala som do neho aj vodu..múku, prášok do pečiva a kakao som zmiešala a v malých dávkach preosievala do cesta..
  2. potom som pridala ešte mleté orechy v malých dávkach..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. piekol sa 12 min. pokiaľ sa piekol prvý korpus pripravila som si cesto aj na druhý..vajcia som vymiešala do peny s cukrom, pridala som múku s práškom do pečiva a upiekla tak isto ako prvý...
  3. upečené korpusy som nechala dobre vychladiť na mriežke..
  4. pripravila som si krém: v mlieku som vymiešala múku a vanilku..uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala chladiť..vymiešala som maslo s cukrom do peny...pridala som aj rum..
  5. maslovú hmotu som rozdelila na 2 polovice..
  6. jednu polovicu som pridala ku gaštanovej hmote a dobre vyšľahala mixérom..uložila som do chladničky..druhú polovicu som zmiešala s vychladnutou mliekovou kašou a uložila do chladničky..vyšľahala som si šľahačku a túto som tiež rozdelila na 2 polovice..prvú polovicu som pridala ku gaštanovému krému..
  7. druhú polovicu som zmiešala s mliekovým krémom..
  8. pripravila som si džem aj sirup...na spodok podnosu som uložila kakaovo-orechový korpus..potrela som ho polovicou sirupu..
  9. potrela som ho marhuľovým džemom...
  10. na džem so natrela biely krém..na biely krém som položila biely korpus a potrela som ho zbytkom sirupu..
  11. a potrela som ho marhuľovým džemom..
  12. na džem som natrela gaštanový krém...celý koláč som uložila do chladničky ...keď všetko poriadne stuhne, vrch polejem čokoládou polevou a ozdobím..
  13. poliala som čokoládovou polevou a upravila som boky..
  14. prajem vám dobrú chuť..