Haruľa zdravšie (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dnešný obed. Okrem klasických harúľ som varila aj zdravšiu variantu, bez vajca a s celozrnnou múkou.
1 porcia |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Najprv si namočíme chia semiačka, necháme nabobtnať.
- Zemiaky očistíme, nastrúhame, tiež aj cibuľu a cesnak.
- Pridáme ingrediencie, ako do klasickej haruli, teda majorán, čierne mleté korenie, soľ a rascu. Pridáme aj napučané chia semienka aj so vzniknutou rôsolovitou tekutinou a par lyžíc celozrnnej múky.
- Cesto poriadne premiešame, môžeme nechať chvíľku odstáť.
- Na olivovom oleji pečieme harule.
- Podávame s kyslou kapustou. Dobrú chuť.