Haruľa zdravšie (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnešný obed. Okrem klasických harúľ som varila aj zdravšiu variantu, bez vajca a s celozrnnou múkou.

1
porcia
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Najprv si namočíme chia semiačka, necháme nabobtnať.
  3. Zemiaky očistíme, nastrúhame, tiež aj cibuľu a cesnak.
  4. Pridáme ingrediencie, ako do klasickej haruli, teda majorán, čierne mleté korenie, soľ a rascu. Pridáme aj napučané chia semienka aj so vzniknutou rôsolovitou tekutinou a par lyžíc celozrnnej múky.
  5. Cesto poriadne premiešame, môžeme nechať chvíľku odstáť.
  6. Na olivovom oleji pečieme harule.
  7. Podávame s kyslou kapustou. Dobrú chuť.