Harissa

Autor receptu: tassiedevil

Harissa je papriková pasta, ktorá údajne pochádza z Tunízie, je populárna takmer vo všetkých severo-afrických krajinách a tiež na strednom východe. Môže sa použiť na dochucovanie, polievok, gulášov, perkeltov, pečeného mäsa a pod.....

Postup

  1. Kápiu grilujeme úplne do čierna, vložíme do igelitového sáčku na 5 min, aby sa dobre zaparila, stiahneme čiernu kožu,zbavíme semiačok, nakrájame na drobno. Koreniny za stáleho miešania popražíme na sucho, nie dlho, lebo nám zhorknú, len pár sekúnd...Pálivé papričky a cesnak nakrájame na drobno a popražíme na oleji do zlatista.
  2. V mažiariku dobre podrvíme popražené koreniny, pridáme kápiu, papričky a cesnak a dobre popučíme, nakoniec pridáme ostatné suroviny a dobre vymiešame v mažiariku do jemnej konzistencie...Samozrejme môžete použiť aj food procesor, ale v malom množsvtve to sa to len celé rozmaže a ťažko sa to premieša, najlepšia je len tá klasická metoda... Skladujeme v chladničke v uzatvorenom poháriku a na vrch pasty nalejeme trochu olivové oleja, tak nám dlhšie vydrží.... Ak vám tam niektoré suroviny nevyhovujú, tak ich jednoducho vynechajte, ale to už nebude autentické:))