Hamiš krémeš - salajkový

Autor receptu: sovka62

frezia 68 sa v diskusii pýtala na tento recept. Tak ho pridám, možno zachutí aj ďalším.

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Salajku rozmiešame v troške mlieka. Z múky, práškového cukru, masla, vajca a salajky vypracujeme cesto. Rozdelíme na tri časti, každú rozvaľkáme a upečieme na pomastenom plechu. Naplníme a necháme stáť do druhého dňa. Potom pocukrujeme, orežeme kraje a pokrájame na obdĺžniky.
  2. Plnka: Do polovice mlieka vmiešame kryštálový a vanilkový cukor a dáme variť. V druhej polovici rozmiešame žĺtky, Zlatý klas a múku a nalejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo, práškový cukor a rum vymiešame a pridáme vychladnutú kašu. (Dúfam, Frezia, že toto je ten recept, čo si hľadala).