Halušky s kyslou kapustou a slaninkou

Autor receptu: dorisa

Halušky s kyslou kapustou je obľubené jedlo u nás doma. Dnes sme ho mali na večeru.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si na oleji speníme nakrájanú cibulľku, dáme do nej kyslú kapustu a dusíme do mäkka. Narajbeme zemiaky, pridáme soľ, polohruhú múku a vypracujeme polotuhé cesto. Cez haluškáreň hádžeme do osolenej vody halušky a necháme uvariť. Keď vyjdu na povrch, dierkovanou naberačkou ich vyberieme, pridáme do udusenej kyslej kapusty. Na panvici si opražíme nakrájanú údenú slaninu, ktorú potom dáme na tanier pri servírovaní halušiek. Nech vám tak chutí, ako nám dnes večer.