Halušky s kravským syrom a cibuľko-klobásou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Priniesla som recept našich obľúbených halušiek,ktorý zvyknem vylepšiť klobáskou upečenou na cibuľke...osobitne som upiekla slaninkový vejárik a výpekom som poliala halušky...podávala som k nim kyslé mlieko..

30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistila som zemiaky, umyla..
  2. postrúhala na kuchynskom robote..
  3. pridala soľ, hladkú múku a hrubú múku...nepridala som množstvo, lebo to závisí, koľko zemiaky prijmú..urobila polotuhé cesto...
  4. dala som zovrieť do hrnca vodu a pridala som do nej troška soli...keď mi voda vrela, cez okrúhlu haluškárku, ktorú si pohodlne položím na hrniec a už iba stierkou hádžem do vody cesto...
  5. keď halušky vyplávali na vrch, vybrala som ich sitkom..do misy som dala na spodok pol lyžičky oleja a zmiešala...
  6. pripravila som v malej rajničke vejárik slaninky a s výpekom som poliala hotové halušky...na masti som opiekla pokrájanú cibuľku a pridala som k nej aj kolieska klobásky...
  7. vybrala som na taniere halušky, posypala som ich pomrveným kravským syrom, poliala cibuľkou a výpekom a ozdobila klobáskou...na vrch som dala ešte vejárik slaninky...moja babička volala tento vejárik kohúti hrebienok, ,lebo konce slaninky namočíme do červenej papriky...počas leta časť od kože slaninky posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťkou...prajem dobrú chuť...
  8. dobrú chuť...