Halušky s domácou sudovou kapustou a slaninkou
Autor receptu: izabella929
Toto jedlo máme radi.Je veľmi rýchlo hotové a pokial sa kapusta dusí na cibuľke, uvarím
halušky..Najlepšie sú čerstvé.
2 porcie |
20 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Surové zemiaky ošúpem, umyjem a postrúham na elektrickom mixéri.Do zemiakovej masy pridám soľ, múku hladkú aj polohrubú a urobím polotuhé cesto.Do hrnca si dám zovrieť vodu na vyvarenie halušiek.Polial sa voda zovrie, dám si do rajnice pol lyžice masti a pokrájam do nej cibuľu.Sudovú kapustu keď vyberiem zo súdka, poprekrajujem na menšie kúsky, ak je veľmi kyslá, premyjem vodou.Pokrájanú kapustu som dala na upraženú cibuľu, pridala som lyžicu cukru a mleté čierne korenie a chvíľku ju miešam a pražím, nie dlho, len aby troška zmäkla.Keď mi voda vrie pridám k nej troška soli a cez haluškárku
- nahádžem halušky do vody.Keď sa vyplavia na vrch. vyberiem ich do rajnice, posypem upraženou kapustou.Do malej rajničky dám pokrájanú slaninu na malé kocky , opražím ju apolejem ňou halušky.Ak sa v šetky nepojedia,zostanú nám, zvyknem ich opražiť na rajnici do chrumkava a máme super večeru...ja ich mám rada s mliekom.