Halušky rôznych chutí (fotorecept)
Autor receptu: jody
Milujem krupicové halušky v polievkach. A je ich toľko variácií, akú veľkú len máte
kuchársku fantáziu. Toto je len jedna z nich.
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Rozkvedláme vajíčko, pridáme trochu oleja a sódy bicarbóny.
- Pridáme vodu a postupne prisýpame krupicu. Posolíme. Hustejšie cestíčko necháme odpočívať. Toto je základ. Ak chcete len tie najjednochuchšie, pokračujte v bode 5. :-) Tí náročnejší čítajú ďalej. Tí najnáročnejší rozdelia cesto na 3, prípadne viac dielov a tiež čítajú ďalej.
- Neskôr pridáme ďalšie ingrediencie podľa chuti. Napríklad pomletú šunku. Alebo pečienku. Alebo opražené ovsené vločky. Prípadne údený syr. Alebo čo Vás napadne a na čo máte chuť. Ak ste sa dali nahovoriť a rozdelili základné cesto na viac dielov, do každého dajte inú príchuť. Tu pridáme cesnak (6 strúčkov). Takéto cesnakové varím aj do rajčinovej polievky.
- Ďalej pridáme petržlenovú vňať a kurkumu.
- Poriadne premiešame...
- ...a do vriacej polievky lyžičkou nahádžeme halušky. Ak chcete polievku číru, halušky varte zvlášť, v osolenej vode.
- Varíme cca 10 min, potom treba jednu vyskúšať, či nie je v strede surová. No a potom už len baštíme. Dobrú chuť.