Halušky-celiatické s hlivovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Tieto halušky sú výborné pre celiatikov na rôzne spôsoby a najlepšie sa robia z bezlepkovej múky Fariny zo Schäru.pripravila som k nim hlivovú omáčku čo je vhodné pri bezlepkovej diete.je to vlastný recept.

4
porcie
45 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. odvážime si múku,nakrájame cibuľu,hlivu a ostatné ingrediencie
  2. do misky si dáme múku,soľ a vajce
  3. prilejeme vodu a vymiešame ručne alebo mixérom na stredne tuhú hmotu
  4. do vysokého hrnca dáme asi do 3/4 vodu a soľ anecháme zovrieť,do zovretej pomocou haluškára a rovnej varechy púšťame halušky.
  5. halušky hned vyplávajú na povrch a potom ich varíme ešte 7 minút
  6. uvarené halušky vylejeme do cedítka a opláchneme studenou vodou.aby sa nelepili polejeme olejom
  7. cibuľu osmažíme na oleji do sklovita pridáme papriku vegetu a korenie
  8. prilejeme vodu vložíme hlivu a varíme asi 15 minút .smotanu si vylejeme do misky a metličkou primiešame múku
  9. smotanovú zmes vylejeme do hrnca s hlivou a varíme ešte 7 minút
  10. vegeta pre celiatikov je najvhodnejšia Soľčanka
  11. hotové halušky naservírujeme s omáčkou.Dobrú chuť!