Halušky-celiatické s hlivovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Tieto halušky sú výborné pre celiatikov na rôzne spôsoby a najlepšie sa robia z bezlepkovej múky Fariny zo Schäru.pripravila som k nim hlivovú omáčku čo je vhodné pri bezlepkovej diete.je to vlastný recept.
4 porcie |
45 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- odvážime si múku,nakrájame cibuľu,hlivu a ostatné ingrediencie
- do misky si dáme múku,soľ a vajce
- prilejeme vodu a vymiešame ručne alebo mixérom na stredne tuhú hmotu
- do vysokého hrnca dáme asi do 3/4 vodu a soľ anecháme zovrieť,do zovretej pomocou haluškára a rovnej varechy púšťame halušky.
- halušky hned vyplávajú na povrch a potom ich varíme ešte 7 minút
- uvarené halušky vylejeme do cedítka a opláchneme studenou vodou.aby sa nelepili polejeme olejom
- cibuľu osmažíme na oleji do sklovita pridáme papriku vegetu a korenie
- prilejeme vodu vložíme hlivu a varíme asi 15 minút .smotanu si vylejeme do misky a metličkou primiešame múku
- smotanovú zmes vylejeme do hrnca s hlivou a varíme ešte 7 minút
- vegeta pre celiatikov je najvhodnejšia Soľčanka
- hotové halušky naservírujeme s omáčkou.Dobrú chuť!