Tekvicová polievka

Halloweenska polievka

Autor receptu: 2010

Jediný dôvod, prečo som pridal túto polievku - v dobe, keď nám hučia do hlavy zľava-sprava ako sa ničí klíma, tak tu je kvázi sviatok, čo len tak zničí tisíce ton tekvíc, ktoré skončia na skládkach.* Ešte aj na internete sa píše, že nie je vhodná na jedenie? https://www.weforum.org/agenda/2019/10/halloween-pumpkins-food-waste-energy/

20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tato halloweenska tekvica, nie je ziadna chutova sampionka, preto som si vybral recept na upravu, ktory obsahuje viac korenin. Recept je z kucharskej knihy "Rustic Spanish" klasicke spanielske recepty. Takto boli povyhadzovane tekvice bez vahy a na koniec s 50% zlavou za 1 dollar.
  2. Podla receptu sa tekvica vari vo vyvare, ale tato moja bola len priemernej chutovej kvality, tak som jej radsej pridal chut tym, ze som ju nakrajal na kusky a posolil, pokorenil, poolejoval a dal piect do predohriatej rury tak na 30 minut , otacal som raz.
  3. Medzi tym som si pokrajal na drobno cibulu a cesnak, dal oprazit na olivovom oleji.Podlial vyvarom, pridal bobkovy list a salviu a udenu papriku. Tekvicove kusky som nechal chvilu vychladnut a obral som ich zo supky. Dal do mixera a rozmixoval. Pyre som pridal do vyvaru a povaril este tak 5 minut, aby sa spojili chute.
  4. Na mensej panvici som oprazil na troche oleja kusky starsieho chleba a chorizo klobasu. Nikdo neuhadol, ze je to ta "nejeditelna" tekvica vhodna len na strasiakov. Plus jadierka ma super.