Gyros z krkovičky (fotorecept)

Autor receptu: oco

V Grécku som nikdy nebol ani nebudem ale akože grécke jedlá môžem.Kilo mäska sa pečením zmenší na 4 porcie.Nezabudnúť po obede na dobré pivo.Moje fotenie hotového jedla je hrôza kazí cely dojem.

4
porcie
25 minút
príprava
45 minút
na 200-180 °C

Postup

  1. Krkovičku si nakrájame na plátky dobre rozklepeme na tenko a okoreníme gyros korením tak ,že ho vtrieme do mäsa pomocou mašlovačky potrieme olejom.Dáme na noc do chladničky
  2. Na druhý deň si nakrájame červenú a žltú cibuľu.Vyberieme mäso a na kačdý kusok mäsa dáme bohato cibule.
  3. Ukladáme na seba a nakoniec previažeme špagátom do balíka.Mäso dáme na pekáč podlejeme trochou vody zakryjeme alobalom a šup do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia.
  4. Po 20 minutách odokryjeme polejeme výpekom,znížime teplotu na 180 stupňov a ďalších 20 minút dopekáme.Podávame s opekanými varenými zemiakmi.Kto má teplovzdušnú rúru tak môže súčasne piecť zemiaky,sú lepšie a určite zdravšie nie je tam olej.