Guľky z údeného mäsa v letnej kapuste (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

V letnom horúcom dni dobre padne kapusta a v nej guľky..dnes som ich robila z údeného mletého pliecka..

6-7
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové údené aj surové mäso som pokrájala na kocky a potom pomlela na elektrickom mlynčeku..
  2. k pomletému mäsu som pridala pokrájaný cesnak, soľ, rascu, mleté čierne korenie a vajce...všetko som pomiešala a vytvorila guľky...pokiaľ sa vám bude zdať masa riedka, pridajte k nej strúhanku..
  3. letnú kapustu som pokrájala na kocky..na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť, pridala som pokrájanú cibuľu a jednu lyžicu kryštálového cukru a nechala som spolu s cibuľou a troškou kapusty skaramelizovať..
  4. pridala som aj zbytok kapusty, osolila, okorenila, pridala rascu..
  5. pomiešala, trošku podusila a pridala som paradajkový pretlak
  6. pridala som zbytok údeného pliecka a podliala vodou...kapustu som nechala poriadne zovrieť, aby som mohla vložiť aj guľky..
  7. do vriacej kapusty som urobila lyžicou jamku a vložila som všetky guľky..prikryla pokrievkou a povarila chvíľu, aby sa guľky nerozpadli..potom som znížila plameň a varila už iba pomaly..kým sa celkom kapusta aj guľky neuvaria..
  8. keď bola kapusta aj guľky uvarené, vybrala som ich na tanier..kapustu som dochutila, pridala som ocot aj smotanu...pomiešala ...pridala som pokrájaný cesnak..
  9. do dochutenj kapusty som vložila guľky a nechala som iba chvíľku prejsť varom..hotovú kapustu som odstavila a pripravila na servírovanie..
  10. guľky v kapuste som podávala s chlebíkom..zvyknem k nim uvariť aj zemiaky v šupke..prajem vám dobrú chuť..