Mäsové guľky

Guľkový perkelt so saturejkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sobotný obed.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové pliecko som umyla, osušila a pomlela na elektrickom mlynčeku.
  2. K mletému mäsu som pridala pokrájanú cibuľu, cesnak, vyžmýkaný rohlík, vajce, soľ, korenie a všetko spolu som zmiešala. Z uvedenej mäsovej hmoty som formovala malé guľky.
  3. Pripravila som si základ na perkelt. Na masti som opiekla cibuľu...
  4. ...posypala som ju paprikou a pridala som lečo a všetko spolu som nechala zovrieť.
  5. Potom som pridala mäsový vývar toľko, aby guľky po vložení plávali a posypala som všetkou polohrubou múkou, opäť som nechala všetko zovrieť.
  6. Keď poriadne vrel základ, opatrne som vložila guľky a nechala som 20 min. variť na slabšom plameni.
  7. Keď guľky vyplávali na vrch, znamená, že je všetko uvarené, pridala som saturejku a vypla sporák.
  8. Podávala som s domácim knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť.