Bravčové pliecko som umyla, osušila a pomlela na elektrickom mlynčeku.
K mletému mäsu som pridala pokrájanú cibuľu, cesnak, vyžmýkaný rohlík, vajce, soľ, korenie a všetko spolu som zmiešala. Z uvedenej mäsovej hmoty som formovala malé guľky.
Pripravila som si základ na perkelt. Na masti som opiekla cibuľu...
...posypala som ju paprikou a pridala som lečo a všetko spolu som nechala zovrieť.
Potom som pridala mäsový vývar toľko, aby guľky po vložení plávali a posypala som všetkou polohrubou múkou, opäť som nechala všetko zovrieť.
Keď poriadne vrel základ, opatrne som vložila guľky a nechala som 20 min. variť na slabšom plameni.
Keď guľky vyplávali na vrch, znamená, že je všetko uvarené, pridala som saturejku a vypla sporák.
Podávala som s domácim knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť.