Guláš

Autor receptu: maggi

Komerčný recept

4-5
porcie
80 minút
príprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte na oleji vo väčším hrnci. Aby sa vám cibuľa nepripálila, občas ju podlejte naberačkou vody. Medzitým nakrájajte mäso na kocky, osoľte ich a okoreňte. Keď cibuľa zhnedne, pridajte mäso a orestujte.
  2. Prisypte papriku, zalejte vodou a pridajte rajčinový pretlak spolu s kockami extra silného mäsového bujónu a duste 50 minút do zmäknutia mäsa. Na záver dochuťte rozdrveným cesnakom, majoránom a podľa potreba dosoľte a okoreňte. Duste ešte asi 10 minút. Podávajte s chlebom, vareným zemiakom, knedľou alebo ryžou.
  3. <b>TIP:</b> Omáčku je možné zahustiť nastrúhaným chlebom alebo zemiakom.