Guláš
Autor receptu: vojna
Tento recept mám z TV relácie, ale som ho vyskúšal a je to guľáš na jedničku. Mäso môžete
použiť aké chcete ( bravčové, hydinové, hovädzie a pod.) ja robím z hovädzieho.
3 porcie |
15 minút príprava |
30-60 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame. Mäso pokrájame na kocky. Do hrnca dáme bravčovú masť, ktorú rozpustíme a vsypeme cibuľu a cesnak.
- Pražíme až kým malo nezhnednú. Pridáme mäso posolíme okoreníme a občas podlievame vodou až kým nezmäkne.
- Potom pridáme papriku aj pokrájanú zeleninovú, pridáme 2 PL kečup, podlejeme vodou a dochutíme majoránku a pod. Povarime a môžeme podávať. Ja tam dáva aj jednu mrkvu a petržlen.