Guláš

Autor receptu: mardo

Viem ze doma na sporaku to nie je ono, kazdopadne, ked nan clovek dostane chut, postaci aj ten indoorovy.

8
porcií
30 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zacneme paradajkami, tie si oparime, olupeme a nechame ich nech vychladnu, potom ich uz len pokrajame na male kocky. Vedla na doske uz krajame vsetku tu krasnu cerstvu zeleninu, mrkvu, zeler, cibulu, papriku, cesnak. Ked mame vsetko nachystane, mozme dat do vacsieho hrnca, ja som to robil v 7litrovom, olej. Ked sa nam zohreje, pridame postupne, mrkvu, zeler a restujeme. Ked je zelenina uz ciastocne orestovana, pridame cibulu, pekne premiesame a restujeme. Pocas restovania mrkvy zeleru a cibule si nakrajame maso. Ten cas je akurat na cibulu, ktora nam zozlatne. Necakame a pridame maso. Orestujeme a pridame koreniny, sol, cierne korenie a papriku. Poriadne premiesame a restujeme az pokial masko nepusti stavu tak ze ho skoro zakryje. To bude masovy zaklad gulasu.
  2. Ked sa tak stane, pridavame nase obarene a medzi casom na kocky nakrajane paradajky spolu s dvoma na kocky nakrajanymi zemiakmi. Tie nam spolu s cibulou gulas zahustia. Teraz uz len zmiernime ohen a pridame vodu podla oka. Ja som dolial do piatich litrov, co bola ryska na hrnci. Po dvoch hodinkach, jednu tretinu zeleniny prepasirujeme. Nakrajanu papriku som pridal spolu so zemiakmi tak hodinu pred dovarenim, tesne po prepasirovani, spolu s cesnakom. Po troch hodinach na miernom ohni je nas gulas hotovy. Ohladom chilli, to je na kazdom z Vas, kto ma rad ake pikantne. Ja ho varim aj pre deti, takze s mierou len trosku povarit a hned vybrat.
  3. Ja ho varim vzdy den pred podavanim na tanier, nech sa v noci pekne odlezi a je husty tak akorat. Servirujem ho s cerstvou nakrajanou cibulkou a pazitkou. Prajem Vam dobru chut. Ked pouzivate cerstvu zeleninu, verte, ze ziadne gulasove pasty, bujony a ine koreniace zmesy Vam nebudu treba. Stava z masa a cerstva zelenina v hrnci spravia to co maju.