Guláš

Guláš pre bezzubých (fotorecept)

Autor receptu: remy

Guláš majstri prosím nebúrte sa! Guláš robím často a veľmi rád. Skúšam rôzne spôsoby, v tomto recepte som použil mleté mäso. Samozrejme, naj guláš je pripravovaný vonku v kotlíku a naj ingredincia do guláša je správna atmosféra s priateľmi.

Postup

  1. Deň pred prípravou si pripravíme mäso. Mäso zomelieme nahrubo, nakoreníme zmesou korenia na guláš (stačí polovičná dávka, ako uvádzajú na obale). Zmiešame s trochou oleja. Môžeme pridať čokoľvek čo sa hodí do gulášu, podľa chuti jednotlivcov.
  2. Nadrobno nakrájanú cibuľu dostatočne osmažíme na masti. Pridáme zomleté mäso a smažíme pokiaľ mäso pustí šťavu. Pridáme čierne korenie a mletú papriku. Kto má rád pikantné, pridá si aj trochu chili. Po pridaní mletej papriky len premiešame a hneď podlejeme vodou. Stačí len po vrch zmesi. Osolíme podľa chuti.
  3. Varíme cca 1,5 hodiny. Pridáme na drobno nakrájané zemiaky. Varíme ďalšiu cca 1 hodinu. Krátko pred dovarením pridáme majoránku. Dobrú chuť!