Guláš kurací na spôsob diviny (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Podobný guľáš som už robil jelení. To bol prvý recept čo som sem vložil. Nevedel som som ako sa sem pridáva foto, tak je bez neho. Kura je pre nás dostupnejšie tak som sa rozhodol uvariť z neho. Zamenil som štyri suroviny a výsledok dobručké. Teraz to mám aj s fotom.

5-6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Kuracie štvrte som vykostil. Z Kože a kosti som si ako prvé uvaril vývar na podlievanie gulášu. čisté mäso som nakrájal na 3 - 4 cm kusy. Cibuľu nakrájal na drobno a cesnak posekal. Dve malé sušené čili som rozmrvil. Teraz nesolím až pred pridaním lekváru. Údená paprika a paradajkový pretlak i vývar sú slané. Z tohoto mäsa som to mal za 30 minút uvarené.
  2. Do hrnca som dal masť roztopiť na ňu cibuľu restovať aj čili papričkami. Po restovaní cibule pridal do hrnca cesnak a nechal nech to pre vonia ním.
  3. Teraz som hrniec odtiahol zo sporáka a pridal do neho papriky. Nechal nech sa chvíľu vylúhujú v masti a dal hrniec späť na sporák.
  4. Hneď som do hrnca pridal mäso nakrájané a osmažil ho, aby bolo prejdené teplom. Dávam pozor nech neprihorí. Keď je mäso zatiahnuté podlejem vínom. Nechám rozvariť pod pokrievkou a varím asi sedem minút.
  5. Po tejto dobe podlejem vývarom a zas varím asi sedem minút.
  6. Teraz som pridal paradajkový pretlak a varil tak päť minút.
  7. Po tejto dobe ochutnám a až teraz dosolím pomiešam a pridám lekvár. Teraz povarím päť minút nech lekvár prejde celým gulášom. Ochutnám mäso aj guľáš ak je všetko dobré odložím zo sporáka. Nechám postať 15 minút.
  8. A môžem servírovať. Ja som si dal k nemu knedle no môžu isť k tomu aj varené zemiaky, alebo halušky. Bol veru dobrý ako z diviny. Tak dobrú chuť Vám želám ak ho budete variť. Použil som stehna je s nich lepšie mäso ako s pŕs.