Dezert
Gulab jammun (dezert)
Autor receptu: redakcia
14 ks porcií |
45 minút príprava |
Postup- Do misy dáme sušené mlieko, múku a prášok do pečiva. Pridáme dva lyžice ghee a mlieko
podľa potreby, aby vzniklo mäkké cesto. Zakryjeme a necháme 10 minút odpočívať.
- Zatiaľ pripravíme cukrový sirup z vody, cukru,
kardamómu a šafranu. Dobre premiešame
a keď sa začne variť, varíme ešte päť minút.
Vypneme, pridáme citrónovú šťavu a ružovú
vodu. Zakryjeme a odložíme bokom.
- Z cesta pripravíme guľôčky, teba dať pozor, aby
boli hladké a neboli v nich praskliny. Vyprážame
na strednom plameni dozlata. Vypražené vložíme
do cukrového sirupu a necháme v ňom minimálne dve hodiny, resp. dovtedy, kým guľôčky „jammun“ neabsorbujú všetok sirup a nezdvojnásobia svoj objem. Podávajú sa samotné, ale môžu
sa servírovať aj so zmrzlinou.
|