Guľa plnená mangovým sorbetom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
70 minút príprava |
7-10 minút na 170 °C |
Postup- Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
Roztopenú vlievame do pripravených foriem
v tvare pologule. Naplnené formy obrátime
opačne, zlejeme prebytočnú čokoládu, až kým
nevznikne tenký film. Takto pripravené vložíme
na hodinu do mrazničky. Stuhnuté pologule
vyberieme opatrne z foriem a naplníme
pripraveným sorbetom. Okraje po obvode opatrne
mierne nahrejeme a dve pologule spojíme
a ihneď dávame do mrazničky. Pracujeme čo
najrýchlejšie a najlepšie v studenej miestnosti.
- Sorbet: Čerstvé mango ošúpeme, nakrájame
na kúsky a rozmixujeme na hladké pyré. Do
varnej nádoby nalejeme vodu, pridáme cukor
a zvaríme na sirup. Potom necháme vychladnúť,
pridáme šťavu z citróna, pyré z manga,
zmes nalejeme do mraziaceho stroja a zamrazíme
do pevnej konzistencie. Hotový sorbet
preložíme pomocou špachtle do vhodnej
nádoby a vložíme do mrazničky.
- Čierne omrvinky: Všetky suroviny spolu premiešame,
vznikne kompaktná hmota, ktorú
dáme na plech a pečieme pri 170 °C 8 až 10
minút. Po upečení a vychladnutí krátko rozkutrujeme.
- Biele omrvinky: Z cukru a vody urobíme
rozvar, ktorý zohrejeme na 144 °C. Do
takto pripraveného karamelu pridáme čokoládu,
dobre premiešame a necháme vychladnúť.
Potom krátko rozkutrujeme.
- Gél: Všetky
suroviny povaríme, schladíme, rozmixujeme
dohladka a dáme do plastovej fľaše, pomocou ktorej zdobíme.
|