Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Ráz za čas prídu na stvol aj rybky.Tento krát padla voľba na grilovaného pangasia.Príprava netrvá dlho a mám na určitý čas pocit že som jedla niečo dietne.Som mäsková a preto aj tento obed je vlastne viac menej na spôsob chutného mäsa.

2
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pangasia umyjem a vysuším.
  2. Potom ho obalím v zmesy: múky,papriky,soli a korenia na ryby.
  3. Nechám ho takto odstáť asi hodinku.
  4. Pangasia ugrilujem na bazalkovom masle.Opis je na obrázku o vysmážanej bazalke.
  5. Ugrilovaný pangásius.
  6. Čerstvé lístky bazalky.Mrkvový a kapustový šalát s novou cibuľkou poliaty citrónovou šťavou a pár kvapkami olivového oleja.
  7. Suché lístky bazalky vysmážam v horúcom masle do chrumkava.Tento výpek ide pod pangasia na gril a prevonia ho bazalkou.Je to ohromná chuť aj vôňa.
  8. Potom ich odsajem trochu od tuku na servítke.Použijem ich na zdobenie.Ináč lístky chutia výborne.Ako jemné kroketky.
  9. Zeleninový šalát.Náš osvedčený a asi aj ostane.Bojíme sa Španielskych uhoriek.
  10. Prestreté.Dnes sme mali prvý krát nové zemiačky.