Grilovaný losos

Grilovaný losos s bylinkovým maslom (videorecept)

Autor receptu: sons

Dobré imunita je v čase pandémie veľmi dôležitá. Posilniť si ju môžete aj týmto skvelým receptom.* Ryby obsahujú dôležité vitamíny a stopové prvky ako selén, zinok, vápnik, železo, jód či vitamíny A, B a D, ale aj omega-3 mastné kyseliny. Tým, že Losos od Ryby Košice prechádza hĺbkovým mrazením krátko po výlove, zachováva si svoje nutričné hodnoty. Vďaka vákuovému baleniu si udržuje farbu, arómu a chuť. Navyše, filety sú balené samostatne, preto nemusíte rozmrazovať celé balenie, ale len potrebné množstvo.

Suroviny

Postup

  1. Bylinky nadrobno nasekáme a vymiešame so zmäknutým maslom a pretlačeným cesnakom. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Takto pripravené bylinkové maslo preložíme na potravinársku fóliu, zabalíme do valčeka a dáme stuhnúť do chladničky (prípadne ho odložíme do chladničky v miske).
  2. Filety lososa umyjeme a dôkladne osušíme, pokvapkáme šťavou z citróna a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Takto pripraveného lososa opečieme na grilovacej panvici s olejom približne 5 minút z každej strany (najprv zo strany s kožou).
  3. Pri podávaní na ugrilovaného lososa položíme koliesko bylinkového masla.