Grilovaný jahňací hrebienok (kotletky) so zeleninou

Autor receptu: redakcia

15 minút
príprava
7-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jahňací hrebienok uložíme do plytkej nádoby a potrieme tzv. pastou z olivového oleja, nasekaných byliniek a prelisovaného cesnaku. Osolíme a okoreníme. Necháme dlhší čas marinovať (najlepšie, ak mäso v nádobe hermeticky uzatvoríme).
  2. Očistíme cuketu a baklažán, nakrájame na asi 1 cm hrubé kolieska. Paradajky umyjeme, osušíme. Mätu opláchneme, osušíme a nasekáme. Hrebienok opekáme na grile 7 - 10 minút zo všetkých strán a počas grilovania môžeme potierať marinádou.
  3. Upečené jahňacie osolíme a okoreníme, necháme 5 minút postáť na teplom mieste a následne nakrájame medzi jednotlivými kosťami na porcie.
  4. Zeleninu z oboch strán krátko grilujeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom a posypeme lístkami nasekanej čerstvej mäty.